Werkwijze

Elk counseling/therapie start met een intakegesprek. Tijdens dit consult (ongeveer 90 minuten) bespreken we uw individuele omstandigheden en uw specifieke behoeften. In het algemeen zijn cliënten gericht op één hoofdprobleem, na het eerste bezoek kunnen ze dat heroverwegen. Voor sommige cliënten is het intakegesprek voldoende om werkelijke reden te begrijpen waarom ze vastzitten in een bepaalde situatie. Voor anderen zijn er 2 of 3 sessies nodig. ( 45 minuten per sessie). Voor pacienten met complexe problemen bestaat het traject uit 5 tot 15 sessies. De eerste fase wordt afgesloten met een evaluatie. U krijgt gereedschappen/oefeningen voor thuis om uw emotionele balans verder te ontwikkelen.

Als resultaat van een eerste sessie, stel ik een behandelplan op, toegesneden op uw behoeften en afgestemd op uw doelen. Ik kies de geïntegreerde methoden die het beste voor u werken gebruikmakend van verschillende technieken: NLP, visualisaties, ontspanning, energie- gevende oefeningen en verbeelding met gebruik van FotoTherapie.

Er zijn behandeld volwassenen van 20 tot 70 jaar met uiteenlopende problemen en met iedereen die er voor kiest de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en stress en burnout wil voorkomen.

Tijdens de intakesprek kunt u ook beslissen of ik voor u de geschikte therapeut ben. Een therapeutische relatie kan alleen ontstaan als u het gevoel heeft dat u veilig bent in een sfeer van wederzijds respect en tegenover een persoon die kan luisteren; met deze ingrediënten kunnen we een therapeutische relatie opbouwen.

Aanmelden volgens afspraak! Neem vrijblijvend contact met mij op!
Heeft u behoefte aan een dringende afspraak, aarzel dan niet contact met mij op te nemen! Ik vind altijd een weg om aan uw wensen tegemoet te komen.