FAQ

Ce este terapia integrata?

Termenul de (psiho)terapie integrata dateaza din secolul 19 si are la baza stiinta structurata a psihologiei. Terapia integrata cupleaza esenta diverselor tehnici terapeutice ale diverselor scoli si metodele de (psiho)terapie (mai mult de 250). La inceputul secolului 20 s-a facut un studiu asupra acestora si s-a ajuns la concluzia ca acestea au elemente vindecatoare asemanatoare.

Terapia integrata priveste panoramic asupra problemelor omului: mediul inconjurator, corpul fizic, mintea si sufletul care se influenteaza reciproc. De aceea in secolul 21 eate un tratament acceptat mondial si evolueaza continuu in paralel cu stiintele neuro cognitive si fizica cuantica. Diferenta dintre terapia traditionala (alopatica) si terapia integrata este ca terapia alopatica trateaza efectul – simptomele fizice, pe cind terapia integrata se axeaza pe cauza bolii – de cele mai multe ori la nivel energetic si trateaza omul ca unitate globala, cu elemente si din terapia clasica.

Ce este FotoTerapia?

Este un sistem de tehnici folosit in a antrena profesionalii din domeniul psiho-patologiei, sistem bazat pe imagini foto si consiliere. Sub indrumarea unui terapeut astfel antrenat, pacientii descopera ca instantaneele foto personale si albumele cu fotografii de familie sint incarcate emotional. Informatia latenta poate fi folosita in a face un dialog constient, cale directa si mai putin cenzurata, rezultatul fiind obtinerea unei legaturi cu subconstientul. In timpul consilierii emotiile si amintirile vin in discutie si uzam fotografii personale, albumele familiei sau imagini colectate din media, care evoca aceste sentimente.

Termenul de FotoTerapie a fost instituit de doamna Judy Weiser, fondatoarea Centrului de FotoTerapie din Canada. http://www.phototherapy-centre.com/biography.htm

Exista si alte concepte si alte intrebuintari ale termenului FotoTerapie?

  • FotoTerapie este numit si tratamentul medical folosit pentru vindecarea anumitor boli de piele.
  • Anumiti fotografi/artisti aleg termenul de Fotografie de Arta ca mediu terapeutic, Fotografia Terapeutica, Terapia prin Fotografie. Acest gen de activitati fotografice sint efectuate de insasi persoanele implicate in activitatea respectiva (sau de catre cei ce ii ajuta) in situatii care nu se necesita experienta unui terapeut sau consilier instruit. In acest caz doar simpla activitate de a face fotografii cu grupul este satisfacatoare si participantii se simt deja mai bine. De exemplu in cazurile in care imaginile sint folosite spre cunoastrea de sine sau in dorinta de a imbunatati relatiile in general, cu scopul de a realiza o interactiune sociala, reducerea izolarii sociale, in cazuri de reabilitare, fortificarea comunitatii, relatii interculturale, etc

Ce este PNL (Programarea Neuro Lingvistica)? (NLP – in limbaj international)

Neuro – Sistemul nostru nervos proceseaza informatia datorita perceptiei prin simturi.

Lingvistic – Imaginile, sunetele, gusturile, mirosul, simtul tactil, dialogul intern avut dupa o experienta personala necesita o comunicare lingvistica pentru a fi intelese de creier si pentru a capata un sens.

Programarea – Ne construim un program de comunicare bazat pe experienta personala pentru a atinge un scop propus.Citeodata se intimpla insa ca intr-o anume perioada din viata sa ne formam anumite sisteme comportamentale care nu ne mai folosesc ulterior, ci dimpotriva, ne conduc la esec. Este bine sa ne dezbaram de acest automatism, inlocuindu-l cu un nou fel de gindire.

PNL(NLP) desfiinteaza granitele dintre psihologie, lingvistica, hipnoza si cibernetica. Metodele PNL(NLP) confera o gindire pozitiva precum si o mai mare flexibilitate in comportament avind ca efect evolutia noastra emotionala pe o treapta superioara.

Ce este emotia?

Emotie are ca origine cuvintul ‘emovere’ si inseamna in limba latina ‘in miscare”. Una dintre definitii: emotia este o puternica presiune psihologica care ne incita la actiune. Din acest punct de vedere emotia are un rol pozitiv. In fapt emotia este o forma de enegie in miscare e -motion=energie in motion ( in miscare).

Inca din Antichitate doctori si invatati dedicati stiintei au descoperit cum este raspindita energia in corpul uman si anume prin canale energetice invizibile. Fiecare dintre aceste canale reactioneaza la anume emotii specifice. Aceste emotii specifice au influenta asupra unor organe conectate la aceste canale energetice. O emotie neprelucrata constient este stocata latent in sistemul nostru (ca un virus pe unul din programele calculatorului) avind ca rezultat reducerea energiei vitale. Stiintific demonstrat este ca stagnarea acestor energii pot schimba compozitia biochimica a celulelor ducind la slabirea functiilor corpului.

Ce este MBC?(Mind Body Coach) Minte si corp Coach?

Metoda coach Minte si Corp priveste omul global: minte, corp si suflet. Integrarea mintii si corpului este o metoda prin care sint descoperite blocajele de energie din corp cu ajutorul testelor pe muschi. Apoi prin afirmatii pozitive si exercitii presopunctura eliminam pas cu pas toete blocajele. Energia care stagneaza este eliberata spre a va restabili armonia. (Integrarea Neuro Emotionala este un cocept de vitalitate al doctorului Roy Martina)

Spirala ca logo al Uzoni Studio

Pentru ca spirala este o forma deschisa si in crestere; simbolul spiralei insemana desprinderea din ciclurile vicioase in care am intrat, ne deschide catre potentialul nostru infinit, ne sustine cresterea si ne fereste de stagnare pe toate nivele sinelui.