Specifieke diensten

Opbouwen van fotografische herinneringen door kunstzinnig werk

Er doen zich gevallen voor waarin weinig over is van een persoonlijk archief van foto’s (calamiteiten of verlies). Van deze foto’s, memorabele momenten resten dan ‘mentale beelden’. Cliënten zeggen dat ze met het verlies van een fotoarchief veel van hun leven zijn kwijtgeraakt. Ik moedig cliënten aan hun gevoelens uit te drukken in een vertelling die is gebaseerd op hun ‘mentale beelden’. Nadat ik de verhalen heb vastgelegd, maken we een kunstwerk dat sleutelscènes uit de verhalen representeert.

, Herinneren van geliefden en familievieringen door fotomontages

Iedereen wordt op enig moment in het leven geconfronteerd met het verlies van geliefden en pijn. Ieder van ons ervaart pijn anders en de duur en intensiteit van rouw varieert naar gelang iemands persoonlijke perceptie.
Uitbeeldingen – kunstwerken gebruikt bij healing maken de overgang tussen het verleden en het nu.

‘ Healing uitbeeldingen’ zijn fotomontages die de mooie momenten van het leven van de cliënt vieren met degene die wordt gemist. Deze fotomontages zijn kunstzinnige werken die gebruik maken van communicatiemethoden die specifiek zijn voor het brein: metaforen en symbolen. De basis voor deze composities bestaat uit persoonlijke foto’s. Andere media kunnen ook worden gebruikt: afbeeldingen die worden bijeengebracht uit verschillende media, tijdschriften, internet beeldbank, of alles dat behulpzaam is bij het vertellen van het levensverhaal. Het proces van het maken van deze fotomontages is intens creatief en genezend.
Healing vindt plaats via verschillende stadia volgens een duidelijk omschreven pad dat begint met een intake. In de intake worden de omstandigheden besproken bij het heengaan van de geliefde en de vreugdevolle momenten die samen zijn doorgebracht. De laatste fase van het proces is pure creatieve arbeid, waarin ik als kunstenaar een definitief beeldsynthese maak dat al de gekozen beelden en besproken details weerspiegelt. Een droombeeld wordt gecreëerd, een beeld dat werkelijkheid en fantasie vermengt, alsook verleden en heden, een beeld waarin de overledene wordt beloond met een tweede ‘visueel leven’. Dit beeld, dat is gecreëerd door visualisatie van positieve aspecten, is van groot betekenis voor de rouwende waardoor hij/zij weer actief wordt en dat verlicht het rouwproces. Het wordt ook een postume viering met stimulerende effect voor familie en vrienden.

Alle beelden blijven vertrouwelijk, en de therapie is gebaseerd op vertrouwen en professionele ethiek.

Verhalen vertellen door video

Verhalen vertellen met video is een korte videofilm( max.5 minuten) over een persoonlijke gebeurtenis die door de cliënt wordt gecreëerd na een therapie. Deze vorm van visualiseren werkt op het emotionele niveau als een anker/geheugensteun en steunpunt, referenentieschema en bron van inspiratie voor de toekomst.

Dit soort activiteit kan duren van 2 uur tot een hele dag, afhankelijk van uw behoefte, de complexiteit en het budget.

Zie bijvoorbeeld:


Uţa – Schets voor een portret from robust stories on Vimeo.